Růžová vína
Svěžest růžových vín vzniká pouze krátkou macerací ihned po sběru a je dotvářena vlastnostmi plných červených odrůd, které byly použity při výrobě.
Barva je neodolatelná, od starorůžové po jasnou červánkovou. Aroma je ovocné, s tóny jahod, malin či švestek.V chuti je svěží kyselinka a měkkost, až ke smetanovému tělu.
Jindy těžká odrůda Refošk dává růžovému vínu svěžest, hravost a barvu; Merlot svou sametovou měkkost a ovocnost a Cabernet Sauvignon dodává ušlechtilou dlouhou dochuť.
Modrá frankovka i Žametovka jsou tajnou ingrediencí známého Rosé KZ Metlika.
KZ Metlika Rosé - jak chutná a jak dlouho se již vyrábí? Článek o růžovém vínu na Slovinsku.
Přívlastkové suché víno, velmi ovocné, svěží, s příjemnou vůní malin a švestek. Má velmi příjemnou svěží chuť s tóny čerstvých jahod a červeného ovoce, zejména malin,...